Ще бъдат засегнати 14,7 милиона души годишноКандидатите за американска виза ще

...
Ще бъдат засегнати 14,7 милиона души годишноКандидатите за американска виза ще
Коментари Харесай

Щатска виза срещу акаунт в социалните мрежи

Ще бъдат засегнати 14,7 милиона души годишно
Кандидатите за американска виза ще би трябвало да дават данни за всичките си потребителски сметки в обществените мрежи, заяви Би Би Си.

Почти всички претенденти за американски визи ще би трябвало да показват информация за себе си в обществените медии, съгласно новоприетите правила.

Регулациите на Държавния департамент гласят, че хората ще би трябвало да показват информация за профилите си в обществените медии, имейл адреси и телефонни номера за интервал от пет години.

В момента на предлагането на тези промени, управляващите решиха, че предлагането ще засегне 14,7 милиона души годишно.

Някои дипломатически и публични претенденти за американска виза ще бъдат освободени от строгите нови ограничения.

Въпреки това, хората, които пътуват до Съединени американски щати, с цел да работят или да учат, ще би трябвало да дават тази информация.

" Ние непрестанно работим за намирането на механизми за възстановяване на нашите процеси на скрининг, с цел да защитим жителите на Съединени американски щати, като в същото време поддържаме законното пътешестване до Съединените щати ", оповестиха американските управляващи.

Преди това единствено претенденти, които се нуждаеха от спомагателна инспекция - да вземем за пример хора, които са били в елементи от света, следени от терористични групи - трябваше да дават сходни персонални данни.

В същото време Американският съюз за цивилен свободи - група за цивилен права - съобщи, че няма " никакви доказателства, че сходен мониторинг на интензивността на хората в обществените медии е ефикасен или почтен ", добавяки че това ще накара хората да се самоцензурират онлайн.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР